A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Драгиране в района на остров Вардим

Драгиране в района на остров Вардим

Публикувана на 09.06.2020 г.

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ започна драгиране в района на км. 546, при остров Вардим. Работата на екипите по удълбочавене на реката ще продължи около три седмици през които по прогноза трябва да бъдат издрагирани 123 000 куб.м.

Това е вторият участък от река Дунав който се удълбочава през тази година. Преди дни приключи работата в района на остров Белене откъдето бяха издрагирани 71 000 куб. м., а фарватерът беше разширен до 180 м при ниско корабоплавателно ниво.

 

Драгажните работи се изпълняват съгласно договор между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ и „Космос Шипинг“ АД. Стойността му е 6 730 640 лева без ДДС, а очакванията са чрез драгирането да бъдат обезпечени габаритите на корабоплавателния път в критични за навигацията участъци и да се осигури устойчивост на плавателния канал.© Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]