A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Приключи драгирането в района на остров Вардим

Приключи драгирането в района на остров Вардим

Публикувана на 24.06.2020 г.

 

Приключиха дейностите по удълбочаване на корабоплавателния път в района на остров Вардим, извършвани от Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. В продължение на близо три седмици бяха издрагирани близо 139 000 m3. Драгажът започна на 05.06.2020 и завърши на 18.06.2020 г., а фарватерът беше разширен до 150 м при ниско корабоплавателно ниво.

От две години ИАППД има сключен договор за драгаж в българския участък на реката, на база на който се обезпечават габаритите на корабоплавателния път в критични за навигацията участъци и се осигурява устойчивост на плавателния канал.

Очаква се подписването на договори за доставка на мултифункционална драгажна техника, с която ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ ще изпълнява ефективно своите ангажименти за поддръжка на фарватера в българския участък на река Дунав. Новите драгажни съоръжения се доставят в рамките на проект, финансиран от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 на стойност приблизително 20 млн. лева.

 © Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]