A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Драгираща техника

Драгираща техника

Публикувана на 23.07.2020 г.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ инж. Павлин Цонев подписа договори за доставка на специализирана драгажна техника със  S.C.SHIPYARD ATG Giurgiu S.R.L. /С.Ц. Корабостроителница АТГ Гюргево“ ООД, Румъния. На тяхна база, фирмата ще изработи и достави понтон, шалан /плавателен съд за превоз на издрагирания материал/ и маневрен кораб. Корабостроителницата спечели обявената обществена поръчка след като предложи цена от 5 404 000 лева без ДДС за манервения кораб, 1 954 000 лева без ДДС за несамоходен шалан и 2 345 000 лева без ДДС за понтон. Новата техника трябва да бъде доставена в Русе до втората половина на следващата година.

Плавателните съдове се доставят в рамките на проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав“, по който Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ е бенефициент.

 

 

Проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“ е съфинансиран от Оперативна програма „Транспорт и транспорт и транспортна инфраструктура“, чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 20 632 677,38 лв. © Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]