A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Драгиране при островите Белене и Вардим

Драгиране при островите Белене и Вардим

Публикувана на 16.09.2020 г.

Приключи третият и последен етап от драгирането в българския участък на река Дунав за 2020 г., което се извършва от Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. В продължение на две седмици се работеше по удълбочаване на фарватера в два от критичните участъци, които се намират в районите на островите Белене и Вардим. Работата започна най-напред край Белене, където фарватера вече е с минимална ширина от 190 м. В началото на този месец работата продължи в района на остров Вардим, където фарватерът вече е минимална ширина от 150 м.

От началото на това лято ИАППД работи по обезпечаване на корабоплавателния път в три критични участъка на реката, от където бяха издрагирани 297 000 м3.

Дейностите по драгиране се изпълняват съгласно договор между Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ и „Космос Шипинг“. Стойността му е 6 730 640 лева без ДДС. © Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]