A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Нова драга на ИАППД

Нова драга на ИАППД

Публикувана на 19.01.2021 г.

В напреднала фаза е изграждането на специализирано плавателно средство за драгиране, което ще влезе в състава на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“. По-голямата част от изграждането на съоръжението вече е приключила и се очаква в края на месец март т.г. драгата да бъде завършена и доставена в гр. Русе.

Припомняме, че специализираният плавателен съд е част от проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река  Дунав“. Изпълнител на проекта е  холандската фирма „Дамен шипиярд Горинхем“, а общата му  стойност е 6 100 000 лева без ДДС.

 

Проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“ се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт и транспорт и транспортна инфраструктура“. Общата му стойност е  20 632 677,38 лв. В неговите рамки ще бъдат построени още понтон, шалан и маневрен кораб.© Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]