A+ A A- | Търсене | Kарта на сайта | Контакти | English
Начало Проекти
Начало / Връзки с обществеността / Новини / Ново драгиране по река Дунав

Ново драгиране по река Дунав

Публикувана на 26.08.2020 г.

 

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ започна ново драгиране по река Дунав с цел обезпечаване на корабоплавателния път в критичните за навигация участъци.

От вчера, 25 август, се работи по удълбочаване на фарватера от километър 574,500 до километър 576,500 /района на остров Белене/. Според прогнозите, издрагираният материал ще бъде около 46 000 м3. Веднага след това екипите ще се насочат към района на остров Вардим, където е планирано разширение на фарватера поради голямо стеснение в един от критичните участъци. Според прогнозите издрагираният там материал ще бъде около 34 000 м3.

Срокът за приключване на работата в двата участъка е 13 дни.

Това е третият драгаж, който Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ прави от началото на лятото. Дейностите се изпълняват съгласно договор между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ и „Космос Шипинг“ АД. Стойността му е 6 730 640 лева без ДДС, а целта – обезпечаване на габаритите на корабоплавателния път в критични за навигацията участъци и се осигуряване на устойчивост на плавателния канал.© Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав” [правна информация] [декларация за достъпност]